Bestilling af måloplysninger, indhold af matrikulære sager eller MV-fikspunktskitser

Måloplysninger og indhold fra matrikulære sager kan som udgangspunkt ikke længere rekvireres direkte hos Geodatastyrelsen.

Der henvises i stedet til en praktiserende landinspektør som er medlem af Praktiserende Landinspektørers Forening (PLF). Medlemmer af PLF har en hurtig, digital adgang til størstedelen af det matrikulære arkiv "Matrikulære Arkivalier Online" (MAO).

I særlige tilfælde, kan du mod betaling lade Geodatastyrelsen løse din opgave med at finde materiale fra det matrikulære arkiv. 

Geodatastyrelsens priser for matrikulære måloplysninger findes under ""Køb af matrikeldata og -kort"". 

I tilfælde af rekvirering af måloplysninger, indhold fra matrikulære sager eller MV-fikspunktskitser, som kræver fremsøgning af sager afgivet til Rigsarkivet vil Geodatastyrelsen opkræve et ekstra ekspeditionsgebyr udover de oplyste priser for matrikulære måloplysninger.
Det ekstra ekspeditionsgebyr dækker omkostningen til scanning hos Rigsarkivet.

Har du spørgsmål til bestilling af måloplysninger, indhold af matrikulære sager eller MV-fikspunkter, kan du kontakte Matrikel og Ejendomsregistrering via vores Servicedesk.

Bestilling af måloplysninger, indhold af matrikulære sager eller MV-fikspunktskitser
Ønsker du at bestille måloplysninger, indhold af matrikulære sager eller MV-fikspunktskitser skal det ske via GST Support. 

For at benytte systemet, skal du oprette dig ved brug af din e-mail.

Fremgangsmåden for at oprette sig er:

  1. Gå ind på GST Support
  2. Klik på linket "Tilmeld" for at oprette dig og indtast din e-mail
  3. Du modtager en e-mail fra Jira Service Desk, hvor du skal trykke på et link - herefter bliver du bedt om at oprette en kode
  4. Så er brugerprofilen oprettet og du kan oprette en henvendelse via GST Support under punktet 'MAO (kort, register og arkiv)'.

Adgang til Matrikulære Arkivalier Online (MAO)
Firmaer med medlemskab af PLF og deres medarbejdere, som benytter ERPO.dk, får automatisk adgang til MAO.

Andre interesserede firmaer kan rette henvendelse til mat@gst.dk.

Særligt for uddannelse eller enkeltmandsfirmaer
Hvis du ikke automatisk har fået adgang til MAO, kan du logge ind her med dit MitID-erhverv fra dit firma og bede om adgang.