Søkort og marine data

Geodatastyrelsen er officiel dansk producent af søkort over farvandene omkring Danmark og Grønland. Derudover udgiver Geodatastyrelsen en række nautiske publikationer, som er et nødvendigt supplement til søkortene. 

Papirsøkort

Et søkort indeholder hydrografiske, navigatoriske og topografiske oplysninger.

Elektroniske søkort (ENC)

ENC er strukturerede objektorienterede datasæt. Alle objekter er defineret som punkter, linier eller flader i et koordinatsystem.

Søkortrettelser

Søkortrettelser udkommer hver onsdag og beskriver de rettelser, som er nødvendige for at vedligeholde Geodatastyrelsens søkort og nautiske publikationer over farvandene omkring Danmark og Grønland. 

Nautiske publikationer

Under sejladsplanlægningen er nautiske publikationer uundværlige, idet navigatøren her finder oplysninger, som ikke er tilgængelige i søkortene. 

Omsætning af P- og T-efterretninger til ENC-opdateringer

Den danske Søfartsstyrelse udsender løbende efterretninger om aktiviteter og projekter i danske og grønlandske farvande.

Anvendelse af søkort og dybdedata

Hvordan må du bruge Geodatastyrelsens data og produkter. Og hvordan køber du et søkort?

Historiske søkort

Der er blevet lavet søkort over danske farvande siden 1784. Mange af de historiske søkort er gjort tilgængelige online. 

Det Marine Danmarkskort

En MSDI (Marin Spatial Data Infrastruktur) er en portal, hvor det er muligt at se mange forskellige marine data samlet på et sted. 

Forstå dit søkort

Hvad står der egentlig i dit søkort?

Der er mange forkortelser, begreber og symboler i et papirsøkort. Hvis du ikke ved, hvad de betyder, er der hjælp at hente i den reviderede udgave af Kort 1 (INT 1).

KORT 1

FAQ om marine data og søkort

Papirsøkort er fysiske søkort, der kan anvendes til navigation. Den enkelte sejler bør løbende opdatere papirsøkort i overensstemmelse med søkortrettelser for at sikre sejladssikkerheden. Søkortrettelserne udkommer ugentligt.

Hvis du ønsker at købe dybdedata, kan du henvende dig til Geodatastyrelsen på soe_policy@gst.dk

Du kan se priserne for dybdedata eller udtræk fra ENC-celler i vores prisliste.

Fremsendelse af data er afhængig af, at Forsvaret kan sikkerhedsgodkende leverancen af dybdedata. Anmodning til Forsvaret foretages af Geodatastyrelsen på dine vegne. 

For gratis dybdemodel henvises til Den Danske Dybdemodel. Pågældende er en digital model med middeldybder som dækker Danmarks eksklusive økonomiske zone (EEZ). Modellen er fremstillet i et kvadratnet med 50x50 m celler.

Papirsøkort kan købes gennem vores distributør, Stibo Complete, på kobsokort.dk.

 

En reproduktion indebærer en begrænset genanvendelse af Geodatastyrelsens produkter og/eller data i egne produkter. Idet Geodatastyrelsen har ophavsret til sine produkter og data, kræver genanvendelse en særskilt tilladelse.

Henvendelse vedrørende reproduktion af Geodatastyrelsens produkter og data bedes rettes til soe_policy@gst.dk. Du kan læse mere om, hvordan du får en reproduktionstilladelse.

Du finder oplysninger om danske havne via Den danske Havnelods, og oplysninger om grønlandske havne via Den grønlandske Havnelods. Her kan du eksempelvis finde havnekort og luftfotos af de danske og grønlandske lystbådshavne, erhvervshavne og broer.