Fornyet samarbejde med Færøerne

04-06-2024

Midt i maj blev der officielt indgået en fornyet samarbejdsaftale mellem de hydrografiske kontorer i Færøerne og i Danmark.

Sigurð í Jákupsstovu, direktør i Umhvørvisstovan og Pia Dahl Højgaard, direktør i Geodatastyrelsen,  giver hånd efter underskrift af en revideret samarbejdsaftale.
Sigurð í Jákupsstovu, direktør i Umhvørvisstovan og Pia Dahl Højgaard, direktør i Geodatastyrelsen, underskrev en revideret samarbejdsaftale.

Der var brede smil at spore, da Sigurð í Jákupsstovu, direktør i Umhvørvisstovan og Pia Dahl Højgaard, direktør i Geodatastyrelsen, underskrev en revideret samarbejdsaftale.

Den reviderede samarbejdsaftale ændrer ikke på det grundlæggende i samarbejdet mellem Færøerne og Danmark på søkortområdet, men sigter mere på at bibeholde et stærkt samarbejde både på direktørniveau og i forhold til det driftsmæssige tekniske område i forbindelse med søkortproduktionen.

Gensidigt samarbejde
Parterne er således enige om at et løbende samarbejde mellem de færøske og danske hydrografiske kontorer er vigtigt for at sikre en stabil og sikker søkortproduktion, søopmåling og let tilgængelig adgang til søkort, nautiske publikationer og marine data.

Færøerne står for søopmålingen i færøske farvande, og produktion af søkort, på samme måde, som Geodatastyrelsen står for indsamling af dybdedata og udarbejder søkort i danske farvande. Færøerne er med i den danske aftale om salg af papirsøkort og aftalen om søkortdata til fritidsmarkedet.

Desuden er det aftalt, at Geodatastyrelsen fortsat vil varetage færøske interesser i den Internationale Hydrografiske Organisation (IHO), samtidig med at Umhvørvisstovan har mulighed for at deltage i IHO-møder som en del af den danske delegation.

 

Kontakt

Mikkel Brix Mørk
Stilling:Presseansvarlig
Telefon:72545338
Mobil:21997062