Danmark er i spidsen for IHO

19-10-2023

Geodatastyrelsen sidder for bordenden i den Internationale Hydrografiske Organisation.

IHO Council, Monaco

De næste tre år er det en dansker, der indtager formandsstolen i den Internationale Hydrografiske Organisation, IHO. Det blev endeligt cementeret ved det store Council, der i disse dage afholdes i IHO’s hovedkvarter i Monaco.

IHO Council mødes
De 30 lande, der er en del af det nye IHO Council, mødes i denne uge for at koordinere gennemførelsen af aktiviteter, som blev vedtaget af medlemsstaterne under det sidste Assembly.

- Jeg er meget stolt over at være blevet valgt som formand for IHO Council. Det understreger vores rolle i det hydrografiske samarbejde. Det er en stor opgave, og det er en stor opgave at kunne levere til S-100-tidsrammen, og det er en udfordring for de fleste medlemslande, udtaler Pia Dahl Højgaard, direktør for Geodatastyrelsen og nyslået formand for IHO Council.

IHO Council er IHO’s øverste organ, som styrer IHO’s arbejdsprogrammer for en treårig periode, mellem de store Assemblies, hvor repræsentanter for alle IHO’s medlemslande mødes.

Pia Dahl Højgaard sluttede med at fremhæve, at hydrografiske data og tjenester vil give et værdifuldt grundlag for beslutninger og handlinger om afbødning og bekæmpelse af klimaændringer, beskyttelse af uberørte havmiljøer og udvidelse af vedvarende energikilder, når de kan bruges og vises i sammenhæng med andre havdata.

Councilmødet slutter torsdag, men Council vil fortsætte med at have fokus på S-100 implementering, den strategiske retning af IHO og drøftelser vedr. IHO's plads i det globale maritime community.

Council 2023-2026 består af
Angola, Brasilien, Canada, Chile, Kroatien, Danmark, Fiji, Frankrig, Tyskland, Indien, Italien, Jamaica, Malaysia, Holland, New Zealand, Norge, Portugal, Saudi-Arabien, Sverige, Thailand, Kina, Singapore, Malta, Indonesien, Storbritannien, Republikken Korea, Grækenland, Japan, USA og Cypern.

Argentina, Finland, Monaco, Spanien og det internationale center for ENC'er (IC-ENC) og East Asia Coordination Center (EACC), begge regionale ENC-koordineringscentre (RENC'er), deltager i mødet som observatører.