Populært havnekort snart tilbage på havnen

24-05-2023

Nu er der snart friske havnekort på gaden – eller på havnen.

Med kortet får du en oversigt over mere end 300 danske lystbådehavne, ligesom du får havneinformationer, distancetabeller og nyttig information om sikkerhed. Kortet er ganske gratis og kan hentes på havnekontorer over hele landet.

Det er Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID), Geodatastyrelsen og trykkeriet Stibo, der står bag det populære havnekort, der i år udkommer i et ekstra oplæg på 20.000 eksemplarer. Sidste år blev der leveret 70.000 havnekort, og de blev hurtigt en succes blandt landets lystsejlere.

Praktisk planlægningsværktøj
Havnekortet er efterhånden blevet en fast bestanddel som et praktisk værktøj, når landets lystsejlere skal planlægge familiens sommerferietogt. Andre sejlerfamilier bruger det også til at tegne de havne ind, der i løbet af sommerferien er blevet besøgt.

På bagsiden af kortet er der forskellige praktiske informationer fra FLID om Havneguide.dk, MarinaBooking.dk og fra Geodatastyrelsen om forskellige maritime produkter på styrelsens hjemmesider, gst.dk og kobsokort.dk. Derudover er SejlSikkert synlig med det gode budskab om sikkerhed til søs.

Som det har været tilfældet de sidste par år, bliver kortene distribueret til FLID’s medlemshavne og til søkortforhandlerne, hvor de kan afhentes uden beregning. Det er FLID, der står for distributionen af havnekortet, og derfor skal alle henvendelser vedrørende distributionen af kortet rettes til FLID.

Fakta
Kortet indeholder gode links til to havneportaler:

 

Om Havneguide.dk

En komplet online havneportal over alle danske lystbådehavne med havnebeskrivelser, events, spisesteder og seværdigheder nær havnen. Du kan også indtaste din båddybde og lynhurtigt få et overblik over de havne, hvor dun båd kan gå ind uden problemer.

Der er også en smart søgefunktion, hvor du kan søge efter havne med dine specifikke krav. Skal der eksempelvis være en legeplads, et spisested og indkøbsmuligheder, og vil du gerne have mulighed for at komme i bad og tanke benzin eller diesel? Så kan du vælge en lang række kriterier og få vist et kort med de havne, der opfylder dine kriterier.

Du kan desuden finde priser, nyheder fra havnene, booking af gæsteplads via MarinaBooking og meget mere. Som sejler kan du klikke dig ind, når sejlturen skal planlægges eller næste havn skal besøges.

Havneguide.dk findes desuden også på tysk og på engelsk.

Om Den danske Havnelods

Den danske Havnelods indeholder opdaterede oplysninger om danske erhvervshavne, lystbådehavne og broer. Havnene og broerne kan søges enten fra kort eller fra lister. Der findes nyttig information om besejling af de enkelte havne, og andre relevante bekendtgørelser vedrørende sejlads og lodsning i danske farvande.

Kontakt

Jesper Højenvang
Stilling:Direktør
Område:Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Kontakt

Mikkel Mørk
Stilling:Presseansvarlig
Område:Geodatastyrelsen