Hent et gratis havnekort over lystbådehavne i Danmark

14-06-2022

Så er der friske og nye havnekort på havnene. Havnekortet giver en oversigt over mere end 300 lystbådehavne og indeholder også havneinformationer, distancetabeller og nyttig information om sikkerhed. Kortet er gratis og kan hentes på havnekontorer over hele landet.

Bag havnekortet står Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID), Geodatastyrelsen og Stibo trykkeri. Efterhånden er havnekortet blevet en populær ting om bord, der ikke kun bliver benyttet som et praktisk værktøj ombord, når familiens sommertogt skal planlægges, eller næste havn anløbes. Det anvendes også af sejlerfamilier til at tegne de havne ind, man har besøgt på sin sommerferie. I år har kortet information om anlægsaktiviteterne i forbindelse med byggeriet af sænketunnelen i Femern Bælt, til brug for dem, der skal sejle i området.

Som en hjælp til sejlerne er der også en genvej til at se filmen: ”Kan du bruge havnens redningsudstyr?” – højaktuel, også når man er på sommerferie.


På bagsiden af kortet er der forskellige praktiske informationer fra FLID om Havneguide.dk, MarinaBooking.dk og fra Geodatastyrelsen om forskellige maritime produkter på Geodatastyrelsens hjemmesider, gst.dk og kobsokort.dk. Derudover er SejlSikkert synlig med det gode budskab om sikkerhed til søs.


Som i fjor bliver kortene distribueret til FLID’s medlemshavne og til søkortforhandlerne, hvor de kan afhentes kvit og frit. Det er FLID, der står for distributionen af havnekortet, og derfor skal alle henvendelser vedrørende distributionen af kortet rettes til FLID.

FAKTA
Kortet indeholder gode links til to havneportaler:

Om Havneguide.dk

En komplet online havneportal over alle danske lystbådehavne med havnebeskrivelser, events, spisesteder, seværdigheder nær havnen. Som noget nyt kan man indtaste sin båddybe og få overblik over de havne, hvor dybden er minimum den værdi, der tastes ind.

Der er også en smart søgefunktion, hvor man finder havne med faciliteter som f.eks. diesel og benzin, legeplads m.m. Desuden finder man priser, nyheder fra havnene, booking af gæsteplads via MarinaBooking og meget mere. Her kan sejlerne klikke sig ind, når turen skal planlægges, eller næste havn besøges. Havneguide.dk findes også på tysk og engelsk.

Om Den danske Havnelods

Den danske Havnelods indeholder opdaterede oplysninger om danske erhvervshavne, lystbådehavne og broer. Havnene og broerne kan søges enten fra kort eller fra lister. Der findes nyttig information om besejling af de enkelte havne, og andre relevante bekendtgørelser vedrørende sejlads og lodsning i danske farvande.

Kontakt

Jesper Højenvang
Stilling:Direktør
Område:Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Kontakt

Mikkel Mørk
Stilling:Kommnunikationsansvarlig
Område:Geodatastyrelsen
Telefon:+45 7254 5338