Dansk forum for hydrografi er genopstået

28-04-2022

Hydrograf fra Geodatastyrelsen får formandsposten i genåbnet forening.

Fra venstre ses Jesper Sano Højdal, Belén Jimenez Baron og Lars Jørgensen.

For at skabe et upolitisk forum til gavn for alle, der interesserer sig for hydrografi, oceanografi, geofysik, geologi, GIS og beslægtede aktiviteter, er Dansk Hydrografisk Selskab blevet stiftet.

Det er en forening, der blandt andet vil udbrede kendskab og viden om geofysiske og marine undersøgelsesmetoder og fremme samarbejdet med lignende institutioner, firmaer, enkeltpersoner og organisationer både nationalt og internationalt.

Formanden er fra Geodatastyrelsen
Efter nogle års inaktivitet er foreningen nu tilbage i fornyet form. For som noget nyt, bliver studerende indenfor relevante fag også inviteret til at blive en del af netværket. På samme måde er det blevet besluttet at byde andre faggrupper end hydrografer indenfor.

- Hydrografi er ikke kun for hydrografer, men nærmere for alle geofysikere, GIS-eksperter, geologer, biologer og ingeniører, der har det tilfælles at de er videbegærlige i forhold til havets storhed og rigdom, udtaler Belén Jimenez Baron, der er nyvalgt formand for Dansk Hydrografisk Selskab, og fortsætter:

- Jeg vil gerne sige tak til alle medlemmerne for at vise mig tilliden til at påtage mig opgaven. Og stor tak til min forgænger og mentor, Morten Sølvsten, der opfordrede mig til at stille op.

Med formandsvalget bliver det understreget, at Geodatastyrelsen er en vægtig spiller på det hydrografiske område.

Bestyrelsen består, foruden Belén Jimenez Baron, af sekretær Lars Jørgensen, MacArtney Underwater Technology og kasserer, Jesper Sano Højdal fra HydroCharting Aps.