Gratis digitalt kort over danske farvande

14-05-2019

Svenske Eniro lancerer et gratis digitalt kort over danske farvande baseret på Geodatastyrelsens søkortdata.

(foto: Colourbox)

I mange år har lystsejlere gratis kunnet orientere sig om farvandene omkring Norge, Sverige og Finland på Eniros webløsning eniro.se. Lystsejlere i danske farvande har - indtil i dag - ikke haft samme mulighed, men det har de nu.

Gratis kort for lystsejlere

Tidligere på året ændrede Geodatastyrelsen nemlig licensbetingelserne for kommerciel anvendelse af søkortdata og indtil videre har otte virksomheder indgået den nye aftale med styrelsen. Eniro har desuden indgået en tillægsaftale til den nye licensaftale, som giver mulighed for at vise danske søkortdata gratis for slutbrugerne.

- Det glæder os, at flere og flere virksomheder benytter sig af muligheden for at udstille vores data til gavn for lystsejlere og andre, som bruger havet, siger kontorchef i Søkort Danmark og Forvaltning i Geodatastyrelsen, Elizabeth Hagemann.

Må ikke bruges til navigation

Kortløsningen vil indgå i Eniros eksisterende løsning eniro.se, som i forvejen dækker de øvrige skandinaviske farvande samt Krak og De Gule Sider. Kortløsningen må ikke bruges til navigation, men skal ses som en hjælp i forhold til sejladsplanlægning og generel orientering til søs.

 

Fakta

  • Eniro er den ottende virksomhed, som indgår den nye licensaftale med Geodatastyrelsen om brug af søkortdata, og den første til at indgå tillægsaftalen, der giver mulighed for at udstille danske data i digitale kortløsninger til pc og mobile devices.
  • Virksomheder på den nye licensaftale modtager opdateringer fra Geodatastyrelsen hver 14. dag.
  • Eniros digitale kort kan tilgås på: eniro.se, Krak og De Gule Sider.