Geodatastyrelsen indgår kontrakt om nyt søkortproduktionssystem

15-01-2019

Geodatastyrelsen har underskrevet kontrakt med Geoinfo A/S med amerikanske Esri som underleverandør.

Direktør i Geoinfo A/S, Søren Ellegaard, underskriver sammen med direktør i Geodatastyrelsen Pia Dahl Højgaard kontrakt om nyt søkortproduktionssystem (foto: Jonas Svane).Kontrakten gælder for indkøb, implementering og support af et nyt søkortproduktionssystem til hele organisationen. Systemet baseres på underleverandørens ArcGIS for Maritime.

   - Vi ser meget frem til dette samarbejde med Geoinfo A/S og Esri, som understøtter Geodatastyrelsens vision om at være den drivende kraft i den digitale udvikling på det marine område, siger direktør i Geodatastyrelsen Pia Dahl Højgaard.

   - Vi er naturligvis glade over at have vundet denne opgave sammen med Esri. Vores vision er at bidrage til en bedre verden for den enkelte og samfundet, og denne opgave er bestemt et skridt på vejen, udtaler Søren Ellegaard, direktør i Geoinfo.

Ét samlet system
Valget af system er foregået via et offentligt EU udbud. Formålet med et nyt produktionssystem er dels at omlægge produktionen af danske og færøske søkort fra en filbaseret til en databasebaseret produktion, dels at få ét samlet system for søkortproduktionen i hele Geodatastyrelsen. I dag anvendes der to forskellige produktionssystemer til henholdsvis den grønlandske samt den danske og den færøske produktion.

 

Kontakt

Sophie Hohwü-Christensen
Stilling:Specialkonsulent
Område:Søkort Danmark og Forvaltning
Gregers Nielsen
Stilling:Senior Key Account Manager & Partner Manager
Område:Geoinfo A/S