Ét er matrikelkort at forstå …

02-09-2018

Geodatastyrelsen har begået en lille film, som forklarer, hvorfor vi har matriklen?

 

Den lille computer-animeret tegnefilm - en såkaldt doodle – er den første i rækken af i alt tre film, som forsøger at kaste lys over, hvad matriklen er for en størrelse. Filmens titel er ”Hvorfor har vi matriklen?”, mens arbejdstitlerne på de øvrige to, som endnu ikke er produceret, lyder henholdsvis: ”Hvad er matriklen?” og ”Hvad er matrikelkortet?”

Lægmands version
Som de fleste professionelle brugere af matriklen sikkert ved, består matriklen af et matrikelkort, -register og –arkiv, men det er der ikke mange ”almindelige” borgere, som ved. Derfor er der behov for en lægmands version, som i første omgang forsøger at besvare spørgsmålet: Hvorfor har vi overhovedet en matrikel?

God response
En doodlefilm er en computer-animeret tegnefilm, som uden alt for mange farver og virkemidler kan levere et kort og præcist budskab. Filmen varer 1 minut og 46 sekunder og blev for nylig vist i forbindelse med landinspektørernes 250 års jubilæum den 24. – 25. august i Aalborg. Responsen var god, men døm selv ved at klikke herover. Du kan tilføje undertekster ved at klikke på det lille ikon til venstre for tandhjulet.

Go’ fornøjelse.

 

Faktaboks:

  • En såkaldt doodle-film er en computer-animeret film.
  • ”Hvorfor har vi matriklen?” er den første ud af i alt tre film om matriklen.
  • Filmen er produceret i samarbejde med SIGNAfilm og varer 1 minut og 46 sekunder.

 

Kontakt

Jørgen Skrubbeltrang
Stilling:Chefkonsulent
Område:Ejendomme og Jura
Telefon:7254 5339
Martin Engsig
Stilling:Landinspektør
Område:Ejendomme og Jura
Telefon:7254 5086