Hvad er Matriklen?

12-12-2018

Geodatastyrelsen lancerer endnu en film om Matriklen.

 

”Hvad er Matriklen?” er den anden i rækken af i alt tre film, som forsøger at kaste lys over, hvad Matriklen er for en størrelse. Filmen, som har premiere i dag, går mere i dybden med Matriklen som register. Det vil sige, hvilke oplysninger, der kan trækkes ud af Matriklen og hvilken betydning det har for dig og mig.

Hvorfor har vi Matriklen?
Den første film, ”Hvorfor har vi Matriklen?”, er en historisk gennemgang af Matriklen fra den første danske matrikel opstod i 1688 til i dag.

Hvad er Matrikelkortet?
Den tredje film, som endnu ikke er produceret, forsøger - meget overordnet - at forklare, hvad matrikelkortet er - hvad det kan og ikke mindst ikke kan - og har indtil videre fået arbejdstitlen ”Hvad er matrikelkortet?”.

Matrikelunivers
Alle tre film skal på sigt indgå som del af et såkaldt ”matrikelunivers” på gst.dk. Det vil sige en eller flere indholdssider, hvor man kan finde letforståelig information om Matriklen.

Klik på billedet for at afspille. Du kan tilføje undertekster ved at klikke på det lille ikon til venstre for tandhjulet. 

Go’ fornøjelse.


Faktaboks

  • En såkaldt doodle-film er en computer-animeret tegnefilm, som uden alt for mange farver og virkemidler kan levere et kort og præcist budskab.
  • ”Hvad er Matriklen?” er den anden ud af i alt tre film om matriklen.
  • Filmen er produceret i samarbejde med SIGNAfilm og varer 1 minut og 33 sekunder.

Kontakt

Jørgen Skrubbeltrang
Stilling:Chefkonsulent
Område:Ejendomme og Jura
Telefon:7254 5339
Martin Engsig
Stilling:Landinspektør
Område:Ejendomme og Jura
Telefon:7254 5086