Landinspektørerne fejrer 250 års jubilæum - kom til åbent hus lørdag

22-08-2018

Oplev landinspektørens rolle gennem 250 år og prøv kræfter med de seneste opmålingsteknikker lige fra droner, laserscannere og 3D-sandkasser til en tur i punktskyen med VR-briller. Gå ombord på opmålingsskibet Fyrholm og deltag i de mange konkurrencer og quizzer.

A542 Fyrholm er et af Forsvarets fire skibe, som udfører søopmåling på vegne af Geodatastyrelsen (foto: Colourbox).

 

Den danske Landinspektørforening fejrer i samarbejde med Aalborg Universitet og Geodatastyrelsen sit 250 års jubilæum den 24. og 25. august i CREATE-bygningen, Rendsburggade 14 i Aalborg.

Åbent hus lørdag
Lørdag den 25. august er der åbent hus for offentligheden fra kl. 10-15. Seks levende laboratorier, udstillinger og workshops fører dig gennem landinspektørens rolle og betydning for det danske samfund de sidste 250 år.

Gå tur i punktskyen
Prøv fx 3D-sandkassen og skab dit eget landskab med hånden, gå tur med VR-briller i vores punktsky eller prøv kræfter med de seneste 3D laserscannings-teknikkerog bliv klogere på, hvad Augmented Reality egentlig er for en størrelse?

Mød andre studerende
Leg byplanlægger for en dag og se, hvad landinspektøren har haft travlt med siden 1768 på den fire meter lange tidslinje. Gæt et instrument, en afstand eller dybde og mød nogle af branchens skarpeste hjerner til en snak om alt, hvad der rører sig inden for geodata. Er du studerende eller overvejer at blive det, vil der også være rig mulighed for at møde andre studerende fra Aalborg Universitet.

Åbent skib
Udenfor trækker Aalborg Garden op kl. 12 og Geodatastyrelsen afholder ”Åbent skib” fra kl. 11-14, når Forsvarets opmålingsskib Fyrholm lægger til kaj foran CREATE-bygningen. Kom ombord og hør mere indsamling af dybdedata, modellering af havstrømninger og livet ombord på et opmålingsskib. Og kan du slet ikke få nok af det maritime, er der indenfor i stueetagen en særudstilling om moderne søkortproduktion, marin spatial data infrastruktur (MSDI), søkort, film og meget, meget mere.

Læs hele programmet her:

Kontakt

Michael Borg Rasmussen
Stilling:Presseansvarlig
Mobil:2670 6802
Annette Dohn Sonne
Stilling:Specialkonsulent
Område:Ejendomme og Jura
Telefon:7254 5024