Geodatastyrelsen flytter til Aalborg

01-11-2016

Den 1. november flytter Geodatastyrelsen til Lindholm Brygge 31, 9400
Nørresundby.

Som led i regeringens plan Bedre balance – statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder flytter Geodatastyrelsen til Aalborg. Energi, forsynings-  og klimaminister Lars Chr. Lilleholt er med, når styrelsen holder indflytningsfest i sit nye domicil på Lindholm Brygge i Nørresundby. Dagen er derfor både en festdag og samtidig første arbejdsdag på den nye adresse for styrelsens 117 medarbejdere.

   - Regeringen ønsker et sammenhængende Danmark, hvor der er vækst og liv både i vores hovedstad og i resten af landet. Derfor flytter vi flere statslige arbejdspladser uden for hovedstadsområdet, så de i højere grad er repræsenteret i alle landsdele, siger minister for energi, forsyning- og klima Lars Chr. Lilleholt og fortsætter:
   - Jeg glæder mig selvfølgelig hver gang, vi kommer et lille skridt nærmere dét mål. Og jeg er overbevist om, at Geodatastyrelsen hurtigt vil finde sig til rette i de nye omgivelser og udfylde sin vigtige rolle for både lokalsamfundet og Danmark.

undefined
Fra venstre mod højre: Direktør i Geodatastyrelsen, Pia Dahl Højgaard, Energi-,forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt og Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (foto: www.mortenhh.dk )

Nyt kapitel i Geodatastyrelsens historie
Udover muligheden for at networke og se de nye lokaler med udsigt over Limfjorden, byder Geodatastyrelsen på bobler og kage til de knapt 300 inviterede gæster. Dagen markeres desuden med en række prominente talere, der både tæller ministeren, Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og Geodatastyrelsens nytiltrådte direktør Pia Dahl Højgaard, som byder velkommen.

   - Indvielsen af vores nye ”hjem” her i Aalborg markerer samtidig afslutningen på en turbulent tid siden årsskiftet, hvor vi blev etableret som selvstændig styrelse og begyndelsen på et helt nyt kapitel i Geodatastyrelsens historie, siger direktør i Geodatastyrelsen Pia Dahl Højgaard og fortsætter:
   - Nu kan vi for alvor begynde at se fremad og tage fat på de mange spændende udfordringer og opgaver, som venter os. Jeg glæder mig til sammen med Geodatastyrelsens mange dygtige nye og erfarne medarbejdere at trække i arbejdstøjet og vise - ikke mindst vores lokale samarbejdspartner - at vi er en styrelse, som arbejder målrettet og seriøst med tingene, slutter hun.

Yderligere oplysninger
Presse- og kommunikationsansvarlig i Geodatastyrelsen, Michael Borg Rasmussen
Tlf. 7254 5150 / 2670 6802, e-mail: mibra@gst.dk

 Faktaboks

  • Den 1. januar 2016 blev det tidligere Geodatastyrelsen delt i to selvstændige styrelser; en ny Geodatastyrelsen, som placeres i Aalborg, og en ny Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, som placeres i København.
  • Geodatastyrelsen har ansvar for ejendomsregistrering i Danmark og søkortlægning i Danmark, Grønland og Færøerne.
  •  Du kan læse mere om Geodatastyrelsen her.
  • Som led i regeringens plan Bedre balance – statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder flyttes ca. 3.900 stillinger ud af hovedstadsområdet.
Michael Borg Rasmussen
Stilling:Presse- og kommunikationsansvarlig
Telefon:72545150
Mobil:26706802