Måloplysninger og måleblade

Måloplysninger og indhold fra matrikulære sager kan som udgangspunkt ikke længere rekvireres direkte hos Geodatastyrelsen.

Der henvises i stedet til en praktiserende landinspektør som er medlem af Praktiserende Landinspektørers Forening (PLF). Medlemmer af PLF har en hurtig, digital adgang til størstedelen af det matrikulære arkiv "Matrikulære Arkivalier Online" (MAO). Du kan læse mere om PLF og deres medlemmer på deres hjemmeside.

I særlige tilfælde, kan du mod betaling lade Geodatastyrelsen løse din opgave med at finde materiale fra det matrikulære arkiv. Du kan oprette en sag her.

Geodatastyrelsens priser for matrikulære måloplysninger findes under "Priser og vilkår". 

I tilfælde af rekvirering af måloplysninger, indhold fra matrikulære sager eller MV-fikspunktskitser, som kræver fremsøgning af sager afgivet til Rigsarkivet vil Geodatastyrelsen opkræve et ekstra ekspeditionsgebyr udover de oplyste priser for matrikulære måloplysninger.
Det ekstra ekspeditionsgebyr dækker omkostningen til scanning hos Rigsarkivet - på Rigsarkivets hjemmeside kan du se priser for scanning.

Har du spørgsmål til bestilling af måloplysninger, indhold af matrikulære sager eller MV-fikspunkter, kan du kontakte Matrikel og Ejendomsregistrering her.

Bestilling af måloplysninger, indhold af matrikulære sager eller MV-fikspunktskitser
Ønsker du at bestille måloplysninger, indhold af matrikulære sager eller MV-fikspunktskitser skal det ske via GST Support her.
For at benytte systemet, skal du oprette dig ved brug af din e-mail.

Fremgangsmåden for at oprette sig er:

  1. Gå ind på GST Support
  2. Klik på linket "Tilmeld" for at oprette dig og indtast din e-mail
  3. Du modtager en e-mail fra Jira Service Desk, hvor du skal trykke på et link - herefter bliver du bedt om at oprette en kode
  4. Så er brugerprofilen oprettet og du kan oprette en henvendelse via GST Support under punktet 'Matriklen/Matrikelkortet/MAO'.

Adgang til Matrikulære Arkivalier Online (MAO)
Firmaer med medlemskab af PLF og deres medarbejdere, som benytter ERPO.dk, får automatisk adgang til Matrikulære Arkivalier Online (MAO). Relevante medarbejdere skal registrere sig på hjemmesiden https://service.gst.dk/ under ”Bliv bruger af MAO” (kræver digital medarbejdersignatur). Medarbejderen modtager en mail, når brugeroprettelsen er gennemført. 

Andre interesserede firmaer kan rette henvendelser til mat@gst.dk.

Styrelsen vil gerne gøre uddannelsesinstitutioner, der ønsker adgang til undervisningsbrug, opmærksom på, at der med oprettelsen af brugeren accepteres, at uddannelsesinstitutionen bliver selvstændigt dataansvarlig for de data, der bliver behandlet fra MAO.