Datafordeleren i prøvedrift med fem webservices

Publiceret 30-10-2015

Tidlige udgaver af de første web-services til datafordeleren er klar til brug. Der er en række forbehold for anvendelsen, men hvis du vil tidligt i gang med at prøve de nye muligheder, den tekniske integration og få indblik i datamodellerne, har du nu chancen.

Datafordeleren er i prøvedrift med fem geodata-webservices, som indgår i den såkaldte referenceimplementering. Der er tale om to WFS-services og en WMS-service med DAGI-data, en WCS-service med data fra Danmarks Højdemodel 2007 og en WMS-service for skærmkortet.

Forbehold for anvendelse

Vi opfordrer alle interesserede til at afprøve  datafordeleren. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der er tale om prøvedrift. Det betyder, at datafordelerens webservices stilles til rådighed med disse forbehold.

  • De fem webservices er midlertidige og bliver forventeligt erstattet af blivende webservices ultimo 2016/primo 2017
  • De nuværende data kan ikke forventes opdateret
  • Fejl i konfigurationen kan ikke forventes udbedret i de midlertidige webservices
  • De midlertidige webservices kan lukkes uden varsel, hvis de fx skaber unødige problemer

Kom godt i gang

På datafordeler.dk stiller vi information til rådighed, som hjælper dig med at komme hurtigt i gang med at afprøve datafordeleren. Læs om hvordan du opretter dig som bruger og kobler dig på datafordelerens webservices her

Support

Hvis du har brug for hjælp, kan du rette henvendelse til datafordelerens support.

Mere information

Du kan følge med i datafordelerprojektet på de sociale medier:

Hvad er formålet med datafordeleren?

Datafordeleren skal distribuere alle den offentlige sektors grunddata, som stilles gratis til rådighed for alle via internettet. Virksomheder og den offentlige sektor får hermed på sigt adgang til en række frie data til brug i deres web- og it-løsninger.