Adresseprogrammet får international hæder

Publiceret 28-10-2015

Taskforcen, som skal hjælpe kommunerne med at implementere Adresseprogrammet, har vundet Universal Postal Unions pris for ”Unikt samarbejde” på en stor anlagt konference i Bern i mandags.

I 2014 udskrev den internationale postunion Universal Postal Union (UPU) en konkurrence, hvor de opfordrede deres medlemmer til at sende forslag til løsninger på at tackle udfordringerne med adresser i deres respektive lande.

Hvide pletter på landkortet
Fra Danmark modtog UPU en beskrivelse af arbejdet i den taskforce, som hjælper kommunerne med at implementere den såkaldte suppleringsopgave under Adresseprogrammet. Suppleringsopgaven er et projekt, som kort fortalt handler om at identificere de hvide pletter på det danske landkort, hvor der i dag ikke findes adresser. Det kunne fx være i kolonihaver, universiteter, store industriområder mv.

undefined
Ali H. Bakheet, formand for UPU’s Adresse-komité, overrækker præmien til Nina Munkstrup fra den danske Adresse-taskforce (foto: Morten Lind).

Unikt samarbejde
Den syv mand store taskforce er sammensat af medlemmer fra KL, det tidligere Ministerie for By, Bolig og Landdistrikter (MBBL) og tre sjællandske kommuner. Taskforcen kan udover rådgivning og udpegning af adresseløse områder bl.a. hjælpe kommunerne med informationsskrivelser, workshops, kogebøger mv. og det er netop dette samarbejde mellem stat og kommune, som UPU beskriver som `unikt´ og nu præmierer.

Udover Danmarks flotte kåring vandt Sydafrika i kategorien ”Innovative løsninger” og Trinidad og Tobago i kategorien ”Praktisk tilrettelæggelse”.

Yderligere oplysninger
Morten Lind, tlf. 7254 5132, e-mail: morli@gst.dk

Kontakt

Stilling: Morten Lind
Telefon: +45 7254 5132
Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om Geodatastyrelsens cookie- og privatlivspolitik