Geodatastyrelsen giver de unge hele Danmark i 3D

Publiceret 24-04-2014

Danmark bliver det første land i verden, der lægger hele landet ud på nettet i 1:1.

GST har lagt hele Danmark ind i det populære computerspil Minecraft.  Bogstaveligt talt kan man i løsningen Danmarks frie geodata i en Minecraftverden gå en tur i naturen fra Gedser til Skagen og besøge hver en plet i hele kongeriget.

 - der er stor efterspørgsel efter de frie geodata, fordi de kan bruges til at udvikle nye innovative løsninger i både den offentlige og private sektor. Kun fantasien sætter grænsen. Med de frie geodata lagt ind i spillet Minecraft ønsker vi at inspirere endnu mere til denne udvikling, siger projektleder Signe Egmose fra GST

Med frie geodata i en Minecraftverden kan skoleelever og andre unge gå på opdagelse i naturen og de kan fx plante deres egen skov, anlægge en sø, bygge en rideskole, et biogasanlæg eller en vindmølle. Og skoleelever kan bl.a. træne rumlig forståelse i matematik og opføre kunstværker, bygninger mv. i billedkunst.

Hvordan kommer du i gang?

Danmarks frie geodata i en Minecraftverden kan benyttes på to måder:

  1. Du kan benytte demonstrationsmodellen, hvor hele Danmark er lagt ind. Der er dog grænser for, hvor mange brugere, der kan være inde i denne model samtidig. For at benytte demonstrationsmodellen, skal du benytte de servere, der er omtalt nederst på denne side.
  2. Du kan downloade en fil, der indeholder et stykke af Danmark. Hermed kan du køre Danmarks frie geodata i en Minecraftverden på din egen server/PC. Danmark er delt op i 637 forskellige områder. Du kan læse, hvordan du downloader filerne her.

Læs mere
Du kan læse pressemeddelelsen fra lanceringen den 24. april her.

www.gst.dk/minecraft kan du læse mere om, hvordan du kommer i gang og der svar på ofte stillede spørgsmål.