GST leverer nye søkort i Nordvestgrønland

28-01-2022

Efter en bestilling har Geodatastyrelsen leveret fem nye elektroniske søkort.

I forbindelse med opstart af minedrift ved Dundas tæt på Pituffik i det nordvestlige Grønland, har Søkortkontoret ved Geodatastyrelsen udarbejdet fem nye digitale søkort i samarbejde med Bluejay Mining Plc.

Kortene dækker det kystnære område ved mineprojektet og er ganske essentielle for projektet.

- Vi er meget glade for at kunne medvirke til at sikre sejladsen i forbindelse med de nye aktiviteter i Nordvestgrønland. Dette viser også styrken og relevansen af Geodatastyrelsens nye produktionssetup, hvor vi fokuserer på at kunne levere digitale søkort relativt hurtigt frem for papirsøkort, der har en noget længere produktionstid, udtaler Elizabeth Hagemann, kontorchef ved Søkortkontoret, Geodatastyrelsen.

Denne leverance af søkort ligger ud over samarbejdsaftalen indgået mellem den danske regering og det grønlandske selvstyre, som sikrer, at der ved udgangen af 2026 er leveret 73 søkort over sydvestgrønlandske farvande.

Den ekstra leverance får derfor ikke indflydelse på samarbejdsaftalen, og planen er fortsat at levere seks nye søkort i indeværende år. Geodatastyrelsen har en forventning om, at der fremover vil komme flere bestillingsopgaver af denne art.