Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies

Se her

Danmarks frie geodata i en Minecraftverden er udviklet af Geodatastyrelsen og er baseret på mange af de geografiske data, som blev stillet gratis til rådighed for alle 1. januar 2013.

Minecraftverdenen er en gengivelse af Danmark 1:1 og den skal illustrere de utallige muligheder, der ligger gemt i frie geodata. Der er tale om en demonstration, og serverne vil være tilgængelige frem til og med den 23. oktober 2014.

Du kan til enhver tid downloade mindre stykker af Danmark (10 x 10 km) i en Minecraftverden ved at gå ind på Kortforsyningen.dk. Dermed får du helt nye datasæt, som du kan spille i, og hvor andre ikke har adgang.  

Det er på eget ansvar at benytte Danmarks frie geodata i en Minecraftverden, men vi henstiller til, at man overholder følgende retningslinjer:

  • Tal pænt til hinanden, hold en god tone. Mobning accepteres ikke.
  • Spred ikke reklamer eller spam.
  • Respekter de andre spillere.
  • Følg moderatorernes anvisninger.

En bruger der ikke følger ovenstående retningslinjer risikerer at blive nægtet adgang til serverne.

Vi henviser desuden til www.sikkerchat.dk, som er en guide til hjælp for børn på nettet og deres forældre.   

Danmarks frie geodata i en Minecraftverden er låst på denne server, så alle kan få ro til at gå en tur og kigge. Hvis du ønsker at spille, henviser vi til vores downloadløsninger på Kortforsyningen.dk.

Vær desuden opmærksom på at områder udenfor Danmark lejlighedsvist vil blive slettet fra serveren.

Da Danmarks frie geodata i en Minecraftverden er en kopi af den virkelige verden, kan man ikke forvente den samme anonymitet, som i en fantasiverden. Som alternativ henviser vi igen til vores downloadløsninger på Kortforsyningen.dk.

Læs mere om, hvilke geodata der ligger til grund for Danmarks frie geodata i en Minecraftverden her. Alle kan benytte de frie geodata, men vær opmærksom på Geodatastyrelsens vilkår.

 

Justering af Danmarks frie geodata i Minecraftverden

Opsætningen af demonstrationsmodellen af Danmarks frie geodata i en Minecraftverden er justeret, så man nu "kun" kan se Danmark i Minecraft. 

På den måde kan alle i fred og ro bevæge sig rundt og kigge på Danmark i Minecraft.

Alle kan fortsat gratis downloade data fra Kortforsyningen. Når man har downloadet data, kan man spille med fuld funktionalitet på egen pc og i den spiltilstand, man selv vælger.

Geodatastyrelsen har valgt at justere demonstrationsmodellen, da vi i flere tilfælde har oplevet, at henstillinger om god adfærd og nul mobning i Danmarks frie geodata i en Minecraftverden desværre ikke bliver fulgt.

Demonstrationsserverne vil stadig være tilgængelige frem til 23. oktober 2014. 

Server1

server1.gstcraft.dk

Server2

server2.gstcraft.dk

Server3

server3.gstcraft.dk

Sådan kommer du ind på serverne

1. Åben dit Minecraftspil 

2. Vælg "Multiplayer"

3. Vælg "Tilføj server"

4. Indtast servernavn (vælg et ovenfor)

5. Serveren er nu i oversigten under Multiplayer

5. God fornøjelse!

Du kan orientere dig på dette oversigtskort:  http://gstcraft.dk

Spidsbelastningen er aftaget

Derfor kan vores oprindelige demonstrationsservere følge med igen. De tre ekstra servere, vi opstillede for at tage presset, er derfor lukket ned.